Geschiedenis

Omstreeks 1920 is Opa Kok begonnen aan de Prinsenweg. Hier heeft hij een stuk grond gekocht met een schuur waarvan een gedeelte woning was en er stond een hooiberg bij. De meeste grond (het was heide) moest nog ontgonnen worden, dit werd met de schop gedaan. Later kwamen de eerste paarden, het was een klein gemengd bedrijf met akkerbouw, koeien, varkens en kippen. Een tijdje later kwamen er nog een paar bijenvolken bij. Mijn opa en oma hadden 7 kinderen. Het bedrijf groeide geleidelijk tot de oorlog, die verliep vrij rustig op de Prinsenkamp, tot aan de bevrijding. 

 

Tijdens de bevrijding ging het er vrij heftig aan toe, alle boerderijen, ca. 20, werden in brand geschoten. De geallieerden dachten dat er Duits geschut in deze buurt opgesteld stond. Klik hier voor meer informatie over deze bevrijding. Toentertijd zijn er 7 buurtbewoners omgekomen. Het heeft 5 jaar geduurd voordat er met de wederopbouw is begonnen, tot 1952 hebben ze in een noodwoning gewoond.

 

In de jaren 60 heeft mijn vader het bedrijf overgenomen. Destijds ca. 35 koeien, 15 jongvee, 40 zeugen en 300 kippen, hij is zich meer gaan richten op de koeien, in 1980 is er een nieuwe stal gebouwd voor ca. 65 koeien en 40 jongvee. In 1993 ben ik getrouwd en samen met Corry hebben we het bedrijf in 1997 overgenomen. 10 jaar later hebben we de varkenstak uitgebreid naar 1900 varkens en in 2015 zijn we omgeschakeld naar ‘Beter Leven’ varkens en zijn het er 1500 geworden.

 

Vanaf 2017 zijn we begonnen met de melktap. Wij willen niet groeien met het bedrijf, maar een meerwaarde creëren en de burger meer bekend laten worden met de smaak van heerlijke, verse boerderijmelk.