Grasgevoerd jong rundvlees

Interesse?

Sinds het begin van 2019 blijven onze stierkalveren op ons bedrijf tot ze de leeftijd bereiken van ongeveer 1 jaar. Door de kalveren zelf te houden, weten wij dat ze op een goede plek opgroeien. Voor een rustige groei voeren wij de kalveren alleen voedsel van ons eigen land: gras, hooi en maïs. Verder is ons vlees 100% vrij van preventieve antibiotica. (Net als alle vlees van Nederlandse herkomst). Wij brengen ze zelf naar de slachterij en zorgen dat het vlees direct vacuüm verpakt en diepgevroren wordt. Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd.

 

Heeft u interesse in het jonge rundvlees óf wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? Meld u zich dan aan via het formulier wat hieronder staat.

Onze kalveren

Onze kalveren krijgen de eerste 3 dagen de eerste moedermelk (biest). De kalveren krijgen 12 tot 15 weken lang melk, gras, hooi en water. Hierna gaan ze volledig over op het rantsoen met gras, hooi en maïs. 

 

Waarom grasgevoerd jong rundvlees?

Wij willen onze kalveren rustig laten groeien, waardoor de kalveren ouder worden. Op deze manier weten wij waar de kalveren opgroeien en dat ze goed terecht komen.

 

Daarnaast leren wij op deze manier onze consument kennen en de consument weet waar hun vlees vandaan komt. Deze korte keten is niet alleen belangrijk voor de relatie tussen producent en consument, maar ook voor het milieu. Het leidt namelijk tot een vermindering van de CO2-uitstoot, doordat het vlees minder vaak getransporteerd wordt. Daarnaast wordt de voedselverspilling verminderd door een betere afstemming tussen producent en consument.

Bestellen

Heeft u al een pakket besteld?

 

Meer informatie?

Wij verkopen 5 kg, 10 kg pakketten*, BBQ pakketten én losse delen**. 

 

Direct bestellen? Klik hier

 

Benieuwd naar de prijzen? Vul onderstaand formulier in, dan ontvangt u meer informatie met onze prijslijst. 

 

Wij hebben ook abonnementen.

Benieuwd? Klik hier

  

Andere wensen of wilt u een bestelling plaatsen?

Ga naar de bestelpagina

 

OF

 

Stuur een mail naar: tmelkhuusjekalfsvlees@gmail.com of app naar 06-11970558

 

Wij slachten pas het volgende kalf, zodra de bodem van de vriezers in zicht zijn.

 

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan via het contactformulier onderaan deze pagina en/of like onze facebookpagina!

 

* de pakketten kunnen verschillen van inhoud afhankelijk van het kalf

 

** denk aan hamburgers, verse worst, biefstukdelen, stoofvleesdelen of orgaanvlees.

 Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.