Kalfsvlees

Interesse?

Sinds het begin van 2019 houden wij al onze kalveren zelf. Door de kalveren zelf te houden, weten wij dat ze op een goede plek opgroeien en hoe ze terecht komen. Wij willen het vlees graag zelf verkopen. Voor een rustige groei voeren wij de kalveren alleen voedsel van ons eigen land: gras, hooi en maïs. Verder is ons vlees 100% vrij van preventieve antibiotica. (Net als alle vlees van Nederlandse herkomst)

 

Heeft u interesse in het kalfsvlees óf wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? Meld u zich dan aan via het formulier wat hieronder staat.

Onze kalveren

Onze kalveren krijgen de eerste 3 dagen de eerste moedermelk (biest). De kalveren krijgen 12 tot 15 weken lang melk, gras, hooi en water. Hierna gaan ze volledig over op het rantsoen met gras, hooi en maïs. 

 

Waarom rosé kalfsvlees?

Rosé kalveren blijven over het algemeen langer leven dan witvlees kalveren. Wij willen onze kalveren rustig laten groeien, waardoor de kalveren ouder worden. Op deze manier weten wij waar de kalveren opgroeien en dat ze goed terecht komen.

 

Daarnaast leren wij op deze manier onze consument kennen en de consument weet waar hun vlees vandaan komt. Deze korte keten is niet alleen belangrijk voor de relatie tussen producent en consument, maar ook voor het milieu. Het leidt namelijk tot een vermindering van de CO2-uitstoot, doordat het vlees minder vaak getransporteerd wordt. Daarnaast wordt de voedselverspilling verminderd door een betere afstemming tussen producent en consument.

 

Wij zullen vast het volgende kalf slachten op het moment dat het eerste kalf verkocht is. 

Bestellen

Heeft u al een pakket besteld?

 

Meer informatie?

Wij verkopen 5 kg, 10 kg pakketten* én losse delen**. Benieuwd naar de prijzen? Vul onderstaand formulier in, dan ontvangt u meer informatie met onze prijslijst.

  

Andere wensen of wilt u een bestelling plaatsen? Stuur ons een mail, klik hier!

 

Wij slachten pas het volgende kalf, zodra de eerste verkocht is. 

 

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan via het contactformulier onderaan deze pagina en/of like onze facebookpagina!

 

* de pakketten kunnen verschillen van inhoud afhankelijk van het kalf

 

** denk aan hamburgers, verse worst, biefstukdelen, stoofvleesdelen of orgaanvlees.

 


Ik wil op de hoogte blijven voor het kalfsvlees!

* indicates required