Kalfsvlees bestellen

Bij 't Melkhuusje aan de Prinsenkamp verkopen wij al sinds 2019 kalfsvlees. Het is vlees van onze eigen kalveren, zoals u op de foto's kunt zien hebben wij rosévlees. Let op! Het is niet hetzelfde als 'origineel' rosévlees. Waarom niet? Rosévlees kalveren krijgen voornamelijk maïs en brok, wij laten onze kalveren mee eten van het rantsoen van de melkkoeien. Dit betekent dat zij een mengsel krijgen met voornamelijk gras en een klein beetje maïs. Dit doen wij zodat onze kalveren rustig groeien, daarom slachten wij ook pas rond de 11 / 14 maanden. Rosévlees kalveren worden vaak al rond de 8 maanden naar de slachterij gebracht. 

 

Hieronder kunt u een bestelling plaatsen. 

 

LET OP!

Omdat wij van tevoren ons vlees verpakken en invriezen kan uw bestelling afwijken in gewicht. Zodra u besteld heeft maken wij de bestelling voor u klaar en sturen wij de uiteindelijke gewichten en prijzen door. Akkoord? Kan kunt u de bestelling ophalen en betalen. 

 

U kunt ons vlees alleen ophalen!

 

OP = OP! 

(Wij gaan weer slachten op het moment dat we de bodem van onze vriezers kunnen zien)

 

Gehaktdelen

Gehakt

 

Wij verpakken het  gehakt per 300 en per 500 gram. 

 

 

Prijs per 100 gram:

 €1,10 

Verse worst

 

De verse worst zijn per 2, 3 en per 4 stuks verpakt. 

 

Heerlijk voor in de pan of op de bbq!

 

Prijs per 100 gram:

 €1,30

Hamburgers

 

Onze hamburgers zijn per 2, 3 of 4 stuks verpakt. 

 

Maak het lekkerste broodje hamburger!

 

Prijs per 100 gram:

 €1,30

Rookworst

 

De rookworsten zijn per stuk verpakt.

 

Prijs per 100 gram: 

 €2,30


Biefstukdelen

Biefstuk 

 

Heerlijke gewone biefstuk. 

 

Tip:

Haal de biefstuk minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast. Zorg ervoor dat de pan heel heet is, voordat de biefstuk erin gaat. Dit kunt u doen door eerst olie in de pan de doen (dit verbrand niet), zodra de olie heet is een beetje boter voor de smaak. Dan schroeit de biefstuk snel en goed dicht!

 

Prijs per 100 gram:

€2,30

Biefstukpuntjes

 

Wij hebben de biefstuk al voor u in blokjes gesneden. Lekker voor in een salade, wok of  als spies op de bbq!

 

Even met wat zout en peper, of laat ze een middagje in de marinade staan!

 

Prijs per 100 gram:

€2,30


Kogelbiefstuk

 

 

Heerlijke kogelbiefstuk. 

 

Hoe bereiden? Lees de tip bij de gewone biefstuk. 

 

Prijs per 100 gram:

€2,90

Haasbiefstuk

 

Het meest malse stukje vlees van de rund. Wil jij jezelf of je gasten verwennen met een mals stukje vlees, ga dan voor de haasbiefstuk. 

 

Prijs per 100 gram: 

€3,40


Entrecote

 

Entrecote komt van de dunne lende. Het grote kenmerk van de entrecote is de heerlijke vetrand die voor extra sappigheid van het vlees zorgt. 

 

Prijs per 100 gram:

€2,50

Rib Eye

 

 

De rib eye is afkomstig van de rib van de rund, maar dan zonder bot. Het vlees is gemarmerd met vet en kan bereid worden als biefstuk. 

 

Prijs per 100 gram:

€2,10


Stoofvlees

Magere lappen

 

Magere lappen is suddervlees met wat minder vet. Dit vlees wordt gesneden van verschillende delen van het kalf. 

 

Prijs per 100 gram:

€1,30

Sudderlappen/borstlappen

 

 

De sudder of borstlappen zijn iets vetter dan de magere lappen. 

 

Prijs per 100 gram:

€1,30


Riblappen

 

Van de stooflappen is de riblap het meest mals. Het vlees wordt gesneden uit de dikke rib. 

 

Prijs per 100 gram:

€1,30

Sukade 

 

Sukade is een vrij stevig stuk vlees uit de schouder met de typerende zeen die er dwars doorheen loopt. 

 

Prijs per 100 gram:

€1,60


Overige delen

Rollade

 

De rollade is wat doorregen en al gekruid, ze kunnen dus zo de pan in!  

 

Prijs per 100 gram:

€1,90

Rosbief

 

Rosbief is een groot stuk rundvlees van een mager spierdeel van de koe. 

 

Prijs per 100 gram:

€1,90


Schnitzel

 

Heerlijk een magere stuk vlees van de rund. Even insmeren met zout en peper en dan kort in de pan, zodat ze nog een beetje rosé zijn van binnen!

 

Prijs per 100 gram:

€1,90


Soepvlees

Schenkel

 

De schenkel wordt gesneden uit de bovenpoot en herkenbaar aan het stuk bot in het midden. De schenkel is geschikt om een krachtige bouillon van te maken of een heerlijke stoofschotel.

 

Prijs per 100 gram:

€1,20

Poulet

 

Poulet is in blokjes gesneden stoofvlees. Het is gemarmerd vlees met een klein stukje vet dat vanzelf oplost tijdens het stoven of in de soep. 

 

Prijs per 100 gram:

€1,50


BBQ delen

Picanha

 

De picanha is het staartstuk van de rund. Het vlees heeft de vorm van een driehoek en is heerlijk voor in de oven of op de BBQ! Je kunt de picanha in zijn geheel krijgen of 1x gehalveerd. Heeft u andere wensen, laat dit dan even weten. Dan kunnen wij hier de volgende slachtronde rekening mee houden. 

 

Prijs per 100 gram:

€2,50

Bavette

 

De bavette is een plat stuk vlees met lange duidelijke vezels.  Het vlees kan je bakken of grillen in de pan of in de BBQ. Laat de bavette na de bereiding ook nog even rusten

 

Prijs per 100 gram:

€2,50


Cote de Boeuf

 

De cote de boeuf is een prachtig runderribstuk met bot.  Het vlees zit aan de voorkant van de rug en is erg zacht en smaakvol. Het lijkt op de ribeye, alleen bevat de cote de boeuf de rib. 

 

Prijs per 100 gram:

€2,50

Short ribs

 

De short ribs zijn de ribben van het rund. Short ribs bestaan uit korte, rechte maar dikke ribben met 2,5 tot 5 cm vlees eraan. 

 

Prijs per 100 gram:

€2,50


BBQ schotel

 

Een heerlijke kant en klare schotel, met: verse worst, hamburgers, entrecote, schnitzel en biefstukspiesjes. 

 

Prijs voor één schotel:

€22,50


Andere wensen? Zoals bavette, bbq schotel, orgaanvlees of iets anders? Laat het ons weten, dan kunnen wij dit laten afsnijden tijdens de volgende slachtronde. Zodra we dit hebben, sturen wij u een berichtje. Laat het ook weten via het contactformulier.

 

Lukt het niet? Stuur uw bestelling dan gewoon naar: tmelkhuusjekalfsvlees@gmail.com of stuur een appje naar: 06-11970558

Bestelformulier

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Contact informatie

Mts. Kok-van Hierden

Prinsenweg 28

3862 PW Nijkerk